Produkty Copy

Wybierz linię produktową

  • Kąpiel i mycie

  • Pielęgnacja ciała

  • Pielęgnacja twarzy i ciała

  • Kąpiel i mycie

  • Pielęgnacja ciała

  • Pielęgnacja twarzy i ciała

Składniki aktywne

Olej konopny

Charakterystyka:

  • konopie siewne pochodzą z Azji Środkowej;
  • olej z konopi używany w kosmetyce pochodzi
  • odmiany konopi siewnych (Cannabis sativa L) => pozbawionych właściwości narkotycznych;
  • olej konopny szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustego filmu;
  • ma żółto-zielony kolor;
  • wykorzystywany jest jako cenny składnik kosmetyków, zwłaszcza emolientów
  • przeznaczony do skóry: zarówno suchej, którą nawilża, tłustej (reguluje wydzielanie sebum i pracę gruczołów łojowych); wrażliwej (natłuszcza i uzupełnia brakujące lipidy)

Działanie:

  • dzięki odpowiedniej proporcji niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3-6-9) utrzymuje skórę w dobrej kondycji
  • odbudowuje powłokę hydrolipidową naskórka i uzupełnia uszkodzenia cementu międzykomórkowego
  • zmniejsza stan zapalny przy atopowym zapaleniu skóry, egzemie i łuszczycy
  • eliminuje uporczywy świąd skóry przy dermatozach, szczególnie przy atopowym zapaleniu skóry oraz alergiach skórnych
  • koi i wygładza skórę
  • chroni skórę przed promieniowaniem UV
  • zwiększa odporność na czynniki zewnętrzne, takie jak wiatr, mróz i słońce

Witamina E

Charakterystyka:

  • surowiec pochodzenia naturalnego;
  • występuje w organizmach roślinnych – zwierzęta jej nie syntetyzują;
  • największa zawartość witaminy E występuje w oleju słonecznikowym, orzechach laskowych, oliwie z oliwek;
  • istnieje osiem postaci witaminy E;
  • w jej skład wchodzą tylko trzy elementy: wodór, tlen i węgiel;
  • rozpuszcza się w tłuszczach a przez to organizm ludzki jej nie wydala, tylko zatrzymuje w tkance tłuszczowej;
  • dzienne zapotrzebowanie uzależnione jest od wieku oraz płci;

Działanie:

  • opóźnia procesy starzenia się skóry;
  • silny przeciwutleniacz – chroni organizm przed utworzeniem szkodliwych komórek;
  • posiada właściwości odżywcze, regenerujące i nawilżająco-natłuszczające
  • neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za podrażnienia i powstawanie zmarszczek

Ekstrakt z korzenia lukrecji

Charakterystyka:

  • Lukrecja gładka (Glycyrrhiza glabra) jest byliną wieloletnią należącą do rodziny bobowatych;
  • łacińska nazwa Glycyrrhiza pochodzi od greckiego słowa „glycos”, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „słodki” i słowa „rhiza”- korzeń;
  • charakteryzuje się silnie rozwiniętym systemem korzeniowym i fioletowymi kwiatami;
  • zasięg jej występowania obejmuje Azję Środkową i Południową, a także południe Europy; z powodzeniem uprawiana jest w Hiszpanii, Włoszech oraz w Polsce;
  • związkiem czynnym tego surowca są saponiny trójterpenowe; bardzo ważną substancją saponin jest glicyryzyna;
  • ze względu na obecność silnie hydrofilowego fragmentu cukrowego związek ten ma bardzo dużą zdolność do wiązania wody i zatrzymywaniu jej w naskórku

Działanie:

  • ukrecja wykazuje wiele różnych właściwości: działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo
  • zmniejsza zaczerwienienia skóry
  • wzmacnia kruche naczynka i przyspiesza regenerację skóry, pomaga pozbyć się plamek oraz wspomaga ochronę UV
  • wykazuje działanie silnie łagodzące szczególnie w połączeniu z alantoiną
  • działa przeciwświądowo
  • koi i wygładza naskórek
  • Pielęgnacja twarzy i ciała

Składniki aktywne

Inflacin

Działanie:

  • Zmniejsza podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Jako środek przeciwzapalny działa profilaktycznie, chroniąc skórę przed pojawieniem się wyprysków.

Kwas salicylowy

Działanie:

  • Pozyskiwany z kory wierzby, delikatnie złuszcza obumarły naskórek, regulując odnowę komórkową, zapobiega blokowaniu się porów. Kwas salicylowy przenika przez warstwę sebum, skutecznie oczyszcza i przeciwdziała powstawaniu nowych zaskórników. Posiada właściwości przeciwzapalne, przyspiesza gojenie się podrażnień.

Skwalan

Działanie:

  • Wchodzi w skład warstwy lipidowej skóry. Zapewnia jej miękkość, elastyczność oraz chroni przed parowaniem wody z jej wnętrza. Wykazuje działanie ochronne przed drobnoustrojami oraz przed działaniem promieniowania UV i innymi czynnikami środowiska. Nie zatyka porów.

Olej z drzewa herbacianego

Działanie:

  • Ma silne działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Łagodzi i zapobiega infekcjom skórnym oraz przyspiesza gojenie się zmian trądzikowych.

Wyciąg z kozieradki

Działanie:

  • Ma działanie przeciwzapalne. Działa pobudzająco na regenerację naskórka. Skutecznie łagodzi podrażnienia oraz zapobiega ich ponownemu powstawaniu. Przyspiesza resorpcję ropni i gojenie krostek.

Alantoina

Działanie:

  • Składnik o działaniu łagodzącym, przeciwzapalnym i regenerującym. Chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, nawilża i wygładza naskórek.

Pantenol

Działanie:

  • Składnik o działaniu łagodzącym, przeciwzapalnym i regenerującym. Chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, nawilża i wygładza naskórek.

Dwutlenek krzemu

Działanie:

  • Działa jak magnes, absorbując z powierzchni skóry toksyczne substancje, złuszczony naskórek, bakterie oraz nadmiar tłuszczu — czynniki które są odpowiedzialne za powstawanie zmian trądzikowych. Kontroluje również wydzielanie sebum, pozostawiając twarz oczyszczoną i zmatowioną.

Wyciąg z liści aloesu

Działanie:

  • Wspiera działanie fibroblastów, które biorą udział w łagodzeniu drobnych podrażnień, skaleczeń, otarć skóry.

Wyciąg z kwiatów rumianku

Działanie:

  • Działa kojąco na skórę.

Kwas mlekowy

Działanie:

  • Odblokowuje pory skóry i działa antybakteryjnie. Zapobiega tworzeniu się ognisk zapalnych, wyprysków i zaskórników.

Hydrolizowane białko ryżu

Działanie:

  • Absorbuje sebum z powierzchni skóry, jednocześnie silnie ją nawilżając.

QuSomes®

Działanie:

  • Mikronośniki, które umożliwiają lepszą penetrację składników aktywnych w głąb skóry, dzięki czemu preparaty novaclear wykazują wyższą skuteczność w zapobieganiu i łagodzeniu zmian trądzikowych.
  • Pielęgnacja ciała

  • Pielęgnacja twarzy i ciała

Składniki aktywne

Guma z drzewa tara

Charakterystyka:

  • substancja naturalna, występuje w nasionach z drzewa Caesalpinia spinosa, które rośnie w dzikich lasach na terenie pasma górskiego And – głównie w Peru;
  • Drzewo Tara posiada żółte kwiaty oraz szerokie, symetryczne liście;
  • jest to lepka ciecz koloru od jasnożółtego do jasnobrązowego, o charakterystycznym zapachu;
  • pH poniżej 7,5 – przyjazne dla ludzkiej skóry;

Działanie:

  • nawilża natychmiast po zastosowaniu – jest higroskopijny;
  • uelastycznia oraz wygładza skórę;
  • spowalnia procesy starzenia;
  • reguluje złuszczanie naskórka;
  • używana jako składnik kosmetyków do włosów poprawia ich kondycję, oraz zmniejsza łamliwość;

Oczar wirginijski

Charakterystyka:

  • gatunek drzewa lub krzewu z rodziny oczarowatych, pochodzącego ze wschodnich stanów USA i Kanady;
  • w Polsce hodowany w parkach i ogrodach;
  • żółte kwiaty pojawiają się późną jesienią lub zimą;
  • liście mają kolor zielony lub zielono-brunatny;
  • krzew sięga nawet czterech metrów wysokości;
  • stosowany od wieków przez plemiona indiańskie w celach leczniczych;
  • nazywany także “złotem Indian”;
  • często stosowany jako składnik kosmetyków dedykowanych skórze tłustej oraz mieszanej;

Działanie:

  • reguluje krążenie, działa przeciwzapalnie;
  • wspomaga leczenie grzybiczych zmian skórnych;
  • likwiduje szkodliwe działanie promieni UV;
  • stosowany miejscowo leczy stany zapalne skóry oraz błon śluzowych;
  • łagodzi podrażnienia po depilacji i goleniu;
  • przyspiesza regenerację skóry;
  • spowalnia procesy starzenia;

Szałwia

Charakterystyka:

  • roślina należąca do rodziny jasnotowatych, pochodząca z terenów śródziemnomorskich;
  • nazwa łacińska salvus oznacza zdrowie;
  • osiąga wysokość 50-70 cm;
  • kwiaty są barwy fioletowo-niebieskiej;
  • jest źródłem garbników i goryczy, a także kwasów organicznych, karotenu i związków żywicowych oraz witamin i minerałów;
  • stosowana od wieków jako środek lekarski na rozmaite schorzenia;

Działanie:

  • łagodzi stany zapalne;
  • pomagają leczyć wypryski, trądzik, łuszczycę, grzybicę;
  • przyspiesza gojenie się ran;
  • posiada właściwości bakteriobójcze;
  • opóźnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek

Ekstrakt z ryżu

Charakterystyka:

  • surowiec roślinny, pozyskiwany z ryżu metodą mechaniczną;
  • pochodzi z terenów wschodnich (Chiny, Japonia);
  • stosowany w szamponach, odżywkach oraz mgiełkach do pielęgnacji włosów;
  • używany od wieków przez japońskie gejsze, dzięki czemu ich cera była zawsze w nienagannym stanie;
  • zawiera cenne dla skóry mikroelementy (magnez, fosfor, cynk, potas, żelazo, wapń);

Działanie:

  • chroni przed szkodliwy wpływem promieni UV;
  • regeneruje oraz odbudowuje strukturę włosa;
  • głęboko nawilża;
  • wygładza, nadaje połysku włosom;
  • spowalnia procesy starzenia;
  • zatrzymuje wodę wewnątrz naskórka;
  • poprawia mikrokrążenie podskórne;
  • wykazuje działania gojące i przeciwzapalne;
  • Pielęgnacja twarzy i ciała

Składniki aktywne

Miedź

Charakterystyka:

  • łacińska nazwa miedzi (cuprum) pochodzi od Cypru, gdzie w starożytności wydobywano ten metal;
  • występuje w 25 odmiennych postaciach;
  • w naturze występuje w postaci rud oraz jako minerał – miedź rodzima;

Działanie:

  • posiada właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne dzięki czemu wspomaga leczenie trądziku;
  • redukuje zmarszczki, ujędrnia skórę;
  • stymuluje odbudowę naskórka a także bariery ochronnej skóry;
  • wspomaga pielęgnację skóry tłustej i mieszanej;

Cynk

Charakterystyka:

  • posiada 30 różnych odmian (izotopów);
  • występuje w skorupie ziemskiej, w postaci minerałów;
  • ma błękitno-biały kolor;
  • łacińska nazwa to zincum
  • już pięć tysięcy lat temu wykorzystywany był przez Egipcjan przy leczeniu chorób skóry;

Działanie:

  • odpowiada za prawidłowy wzrost włosów, paznokci;
  • regeneruje komórki;
  • dogłębnie oczyszcza skórę oraz przywraca jej naturalne pH;
  • wspomaga leczenie chorób skóry takich jak trądzik a także wpływa na dojenie drobnych uszkodzeń skóry czy oparzeń;
  • reguluje ilość wydzielanego przez skórę sebum dzięki czemu wspomaga pielęgnację skóry tłustej i mieszanej;
  • zmniejsza skłonność skóry do powstawania zaskórników;

Srebro

Charakterystyka:

  • ma srebrzysto-biały kolor;
  • w przyrodzie występuje w stanie wolnym, a także w minerałach;
  • łacińska nazwa to argentum;
  • od wieków wykorzystywane jest jako naturalny antybiotyk;

Działanie:

  • działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo dzięki czemu wspomaga leczenie trądziku;
  • tworzy barierę ochronną skóry;
  • łagodzi podrażnienia, a także regeneruje naskórek;
  • zalecane jest dla osób ze skórą suchą oraz skłonną do podrażnień;

Składniki aktywne

Alfa arbutyna

Charakterystyka:

  • występuje w postaci naturalnej w liściach takich roślin jak: bergenia, grusza pospolita, mącznica lekarska, borówka i brusznica;
  • jest czystym związkiem uzyskiwanym metodami biotechnologicznymi
  • stanowi główny składnik aktywny mącznicy lekarskiej spotykanej na północy Polski;
  • występuje w stanie stałym, ma postać białych drobnych kryształków;
  • stabilna w przedziale pH 3,5-6,5 – przyjaznym dla ludzkiej skóry.

Działanie:

  • powoduje równomierny rozkład barwnika w naskórku a dzięki temu ujednolica koloryt cery;
  • niweluje przebarwienia skóry;
  • zatrzymuje wydzielanie melaniny poprzez ochronę przed opalaniem wierzchniej warstwy naskórka;
  • nawilża skórę;
  • uelastycznia naskórek;
  • działa kojąco na podrażnienia skóry;
  • ma działanie lecznicze, pomaga walczyć z problemami cery tłustej i trądzikowej;
  • jest antybakteryjna – oczyszcza skórę, zwalczając szkodliwe drobnoustroje.

Witamina C

Charakterystyka:

  • występuje powszechnie w świecie roślinnym
  • największa zawartość kwasu askorbinowego znajduje się w warzywach oraz owocach;
  • posiada dwie odmiany: lewoskrętną i prawoskrętną;
  • występuje w stanie stałym i ma postać białego, krystalicznego proszku;

Działanie:

  • przyspiesza gojenie się ran;
  • działa jako przeciwutleniacz – wychwytuje wolne rodniki;
  • poprawia regenerację witaminy E;

Witamina E

Charakterystyka:

  • surowiec pochodzenia naturalnego;
  • występuje w organizmach roślinnych – zwierzęta jej nie syntetyzują;
  • największa zawartość witaminy E występuje w oleju słonecznikowym, orzechach laskowych, oliwie z oliwek;
  • istnieje osiem postaci witaminy E;
  • w jej skład wchodzą tylko trzy elementy: wodór, tlen i węgiel;
  • rozpuszcza się w tłuszczach a przez to organizm ludzki jej nie wydala, tylko zatrzymuje w tkance tłuszczowej;
  • dzienne zapotrzebowanie uzależnione jest od wieku oraz płci;

Działanie:

  • opóźnia procesy starzenia się skóry;
  • silny przeciwutleniacz – chroni organizm przed utworzeniem szkodliwych komórek;
  • posiada właściwości odżywcze, regenerujące i nawilżająco-natłuszczające
  • neutralizuje wolne rodniki odpowiedzialne za podrażnienia i powstawanie zmarszczek

Tetrapeptydy

Charakterystyka:

  • należą do rodziny białek;
  • są podstawowym składnikiem wszystkich żywych organizmów;
  • występują w postaci niejednorodnej, nieprzezroczystej, rzadkiej cieczy o żółto-pomarańczowym kolorze;
  • łączą się grupami tłuszczowymi, organizm ich nie wydala, tylko zatrzymuje w tkance tłuszczowej;
  • są stabilne w przedziale pH 4-8 – przyjazne dla ludzkiej skóry;

Działanie:

  • Przyspieszają syntezę kolagenu i elastyny, przez co uelastyczniają skórę oraz większają jędrność zewnętrznych warstw naskórka;
  • poprawiają wygląd dojrzałej cery, redukując zmarszczki mimiczne;
  • przywracają sprężystość skóry
  • wpływają na regenerację zniszczeń zarówno naskórka, jak i skóry właściwej;
  • nie powodują podrażnień, ani łuszczenia skóry;
  • mają silne właściwości nawilżające a także wspomagają neutralizację sebum cery tłustej i mieszanej;

Retinol

Charakterystyka:

  • powszechnie spotykany w tranie, maśle, jajach, owocach i warzywach;

Działanie:

  • pomaga w leczeniu chorób skóry takich jak trądzik, łuszczyca, rybia łuska, nadmierne przetłuszczanie skóry;
  • jest stosowany w leczeniu uszkodzeń skóry, w tym uszkodzeń termicznych i popromiennych
  • działa złuszczająco a dzięki temu niweluje blizny i przebarwienia;
  • spowalnia procesy starzenia się skóry;
  • spłyca zmarszczki;

Azeloglicyna

Charakterystyka:

  • substancja bezzapachowa o płynnej konsystencji;
  • występuje w ludzkim organizmie w niewielkiej ilości;
  • produkowana przez szczepy mikroorganizmów z rodzaju Pityrosporum;
  • stabilna w przedziale pH 5-11 – przyjazna dla skóry;

Działanie:

  • działa leczniczo na choroby skóry takie jak rumień, przyjazna dla cery naczynkowej;
  • ujednolica koloryt cery poprzez właściwości wybielające dzięki czemu neutralizuje przebarwienia;
  • zmniejsza biosyntezę;
  • działa antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie;
  • posiada właściwości nawilżające, zalecana do skór odwodnionych i przesuszonych;
  • zapobiega tworzeniu zaskórników;

Kwas glikolowy

Charakterystyka:

  • posiada właściwości higroskopijne – wiąże wodę;
  • możliwa jest jego izolacja ze źródeł naturalnych takich jak trzcina cukrowa, burak cukrowy, ananas;
  • wyższe stężenie kwasu wpływa na bardziej zauważalne efekty jednak bezpieczne stężenie do użytku domowego to 15%, wyższe stężenia używane są przez lekarzy i profesjonalistów w gabinetach;
  • im niższe pH, tym działanie kwasu jest silniejsze;

Działanie:

  • wspomaga regularne złuszczanie naskórka oraz spłycanie blizn;
  • dogłębnie oczyszcza skórę
  • usuwa przebarwienia;
  • przyspiesza odnowę komórek skóry;
  • wygładza oraz zmiękcza skórę;
  • reguluje i leczy zaburzenia rogowacenia;
  • spowalnia procesy starzenia;

Ekstrakt z korzenia lukrecji

Charakterystyka:

  • Lukrecja gładka (Glycyrrhiza glabra) jest byliną wieloletnią należącą do rodziny bobowatych;
  • łacińska nazwa Glycyrrhiza pochodzi od greckiego słowa „glycos”, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „słodki” i słowa „rhiza”- korzeń;
  • charakteryzuje się silnie rozwiniętym systemem korzeniowym i fioletowymi kwiatami;
  • zasięg jej występowania obejmuje Azję Środkową i Południową, a także południe Europy; z powodzeniem uprawiana jest w Hiszpanii, Włoszech oraz w Polsce;
  • związkiem czynnym tego surowca są saponiny trójterpenowe; bardzo ważną substancją saponin jest glicyryzyna;
  • ze względu na obecność silnie hydrofilowego fragmentu cukrowego związek ten ma bardzo dużą zdolność do wiązania wody i zatrzymywaniu jej w naskórku

Działanie:

  • ukrecja wykazuje wiele różnych właściwości: działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo
  • zmniejsza zaczerwienienia skóry
  • wzmacnia kruche naczynka i przyspiesza regenerację skóry, pomaga pozbyć się plamek oraz wspomaga ochronę UV
  • wykazuje działanie silnie łagodzące szczególnie w połączeniu z alantoiną
  • działa przeciwświądowo
  • koi i wygładza naskórek

Gdzie możesz kupić nasze produkty?

Szukaj miejsca

Ilość punktów: 0
Wczytywanie

Nawiguj

Nawiguj

Pokaż odległość w

Use my location to find the closest Service Provider near me